Leírás és Paraméterek
80 g puncs Tutti fagyipor
Puncs fagyipor házi fagylalt készítéséhez. Egy tasakból 4x150 ml fagylalt készíthető, vagy egy átlagos fagyikanállal (ø50 mm) 12 gombóc.
Puncs fagyipor elkészítése:
200 ml hideg tejet egy magasfalú edénybe öntünk és hozzáadjuk a puncs fagyiport. Kézi robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton keverjük a krémállag eléréséig (kb. 3 perc). A felvert fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. A fagylaltot egy adagban is lefagyaszthatjuk, ebben az esetben 4 óra hűtési idő szükséges.
Tárolás | Száraz, hűvös helyen tárolandó! |
Összetevők | cukor, dextróz, sovány TEJpor,habosító topping por növényi zsírral (glükózszirup, teljes mértékben hidrogénezett kókusz olaj, emulgeálószerek:zsírsavak mono- és digliceridjei, zsírsavak mono- és digliceridjeinek ecetsav-észterei; TEJfehérje, stabilizátor:kálium-foszfátok), sűrítőanyagok (guargumi, karragén), aromák, színezékek (annatto norbixin, azorubin*). |
* Azorubin | a gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat. |
Allergén információ | Lásd az összetevők között NAGYbetűvel kiemelve. Glutént, rákféléket, tojást, halat, szóját, dióféléket, zellert, puhatestűeket és szulfitot feldolgozó üzemben készült. |
Vélemények
1 értékelés
Írja meg véleményét!
Éva
|
2023. 08. 31.
Isteni, a férjem kedvence! Olyan, mint a fagyizóban kapható puncs fagylalt.