A ClaraCaffe.hu honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ>>

 

Termékek Menü

Illatos-aromás jegeskávé krémes fagyival és tejszínhabbal

Ma egy díjnyertes kávét hoztam Nektek!

A Nespresso még 2015 nyarán hirdette meg a Nespresso kávépárbaj című játékát, melynek győztese Szilágyi Balázs gasztroblogger lett az Illatos- aromás jegeskávé krémes fagyival és tejszínhabbal elnevezésű kávéreceptjével.

 

Ez a recept nem egy  ˇ" villámgyors kávékülönlegesség ", és elég sok hozzávalót is igényel, de megéri a fáradtságot, a végeredmény kárpótol!

Ez a recept egy 3,5 dl-es, magas pohárhoz elegendő. 2 db kávékapszulából készül, így nem csak finom és krémes, de elég erős is ahhoz, hogy a nyári szieszta után felébresszen! Kisebb pohárhoz csökkentsd arányosan a mennyiségeket.

Hozzávalók:

2 db Nespresso Indriya kávékapszula, 1 gombóc (4 dkg) kókusz fagyi, 1 gombóc (4 dkg) vanília fagyi, 40 ml sűrű kókusztej, 30 ml tej, 1 db zöld kardamom mag

20 db koriandermag,  1/8 tk. (0,6 ml) őrölt fahéj, 2 g vanília kivonat, 1 tk. juharszirup + kevés a díszítéshez, 2-3 db jégkocka, fahéjas cukor őrlemény és pirított kókusz chips a díszítéshez

Illatos-aromás jegeskávé recept

  1. A kókusz chipset pirítsd meg enyhén, ez max. 1 perc, nehogy odaégjen. tedd félre.
  2. Őröld finomra a kardamom magját és a koriandert, add hozzá a fahéjat. Tedd félre a fűszereket is.
  3. Botmixerrel habosítsd egy bögrében a kétféle fagyit, a kókusztejet és a tejet. Ezt is tedd egy kicsit félre.
  4. Főzd le a két kávét egy külön bögrébe (nem abba, amelyikben fel fogod szolgálni).
  5. Keverd bele a kávéba a fűszereket, a vanília kivonatot, a juharszirupot.
  6. Egy 3,5 dl-es üvegpohárba tegyél 2-3 db jégkockát, és öntsd rá a kávét.
  7. Óvatosan öntsd rá a habos fagyikeveréket.

    Megjegyzés: ez nem egy réteges kávé, a kétféle réteg nem fog teljesen különválni, de azért figyelj rá, hogy teljesen össze se keveredjenek.

  8. Díszítsd tejszínhabbal, fahéjas cukor őrleménnyel, a pirított kókusz chips-szel és juharsziruppal.

Az illatos-aromás jegeskávé megszületésének történetét elolvashatod Balázs blogján, a Rántott Hús Wookban-on>>