Illatos-aromás jegeskávé krémes fagyival és tejszínhabbal
Ma egy díjnyertes kávét hoztam Nektek!
A Nespresso még 2015 nyarán hirdette meg a Nespresso kávépárbaj című játékát, melynek győztese Szilágyi Balázs gasztroblogger lett az Illatos- aromás jegeskávé krémes fagyival és tejszínhabbal elnevezésű kávéreceptjével.
Ez a recept nem egy ˇ" villámgyors kávékülönlegesség ", és elég sok hozzávalót is igényel, de megéri a fáradtságot, a végeredmény kárpótol!
Ez a recept egy 3,5 dl-es, magas pohárhoz elegendő. 2 db kávékapszulából készül, így nem csak finom és krémes, de elég erős is ahhoz, hogy a nyári szieszta után felébresszen! Kisebb pohárhoz csökkentsd arányosan a mennyiségeket.
Hozzávalók:
2 db Nespresso Indriya kávékapszula, 1 gombóc (4 dkg) kókusz fagyi, 1 gombóc (4 dkg) vanília fagyi, 40 ml sűrű kókusztej, 30 ml tej, 1 db zöld kardamom mag
20 db koriandermag, 1/8 tk. (0,6 ml) őrölt fahéj, 2 g vanília kivonat, 1 tk. juharszirup + kevés a díszítéshez, 2-3 db jégkocka, fahéjas cukor őrlemény és pirított kókusz chips a díszítéshez
Illatos-aromás jegeskávé recept
- A kókusz chipset pirítsd meg enyhén, ez max. 1 perc, nehogy odaégjen. tedd félre.
- Őröld finomra a kardamom magját és a koriandert, add hozzá a fahéjat. Tedd félre a fűszereket is.
- Botmixerrel habosítsd egy bögrében a kétféle fagyit, a kókusztejet és a tejet. Ezt is tedd egy kicsit félre.
- Főzd le a két kávét egy külön bögrébe (nem abba, amelyikben fel fogod szolgálni).
- Keverd bele a kávéba a fűszereket, a vanília kivonatot, a juharszirupot.
- Egy 3,5 dl-es üvegpohárba tegyél 2-3 db jégkockát, és öntsd rá a kávét.
-
Óvatosan öntsd rá a habos fagyikeveréket.
Megjegyzés: ez nem egy réteges kávé, a kétféle réteg nem fog teljesen különválni, de azért figyelj rá, hogy teljesen össze se keveredjenek.
- Díszítsd tejszínhabbal, fahéjas cukor őrleménnyel, a pirított kókusz chips-szel és juharsziruppal.