Fagyi házilag
A fagyi az egyike azoknak a népszerű hűsítőknek, amelyek segítenek elviselni a nyári kánikulát. Egyre népszerűbbek a házilag készített fagyik is, melyeknek nem csak az a nagy előnye, hogy egyszerű elkészíteni, hanem az ára is jóval kedvezőbb.
Fagyi házilag
Házilag fagyit készíteni messze nem olyan bonyolult feladat, mint azt sokan elképzelik. Mindössze jó minőségű alapanyagokra és egy fagyasztóra van hozzá szükség. Az sem probléma, ha nincs fagyigéped, robotgéppel vagy habverővel simán helyettesítheted.
Alapanyagok a házi fagyikészítéshez
Egyre több jó minőségű fagyipor elérhető már a piacon, amiből isteni fagyit készíthetsz házilag. Ha ragaszkodsz a természetes alapanyagokhoz, akkor szerezz be minél zsírosabb habtejszínt és cukrozott sűrített tejet. Ízesítésre használhatsz csokidarabokat, gyümölcsöt, darált diót, mogyorót, pisztáciát, kókuszreszeléket, vagy akár mogyorókrémet, csokikrémet is.
Fagyikészítés házilag
Ha fagyiporból készíted a házi fagyidat, az alapport 200 ml hideg tejjel keverd el kézi robotgéppel, először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, addig, míg az állaga krémessé válik. töltsd poharakba vagy tálkákba és a hűtőszekrény fagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hagyd hűlni.
Házi fagyi alaprecept
2,5 dl minél hidegebb zsíros habtejszínt verj kemény habbá, majd óvatosan keverj bele 2 dl hideg, cukrozott sűrített tejet.Ezután magas fokozaton keverd egészen addig, míg sűrű lesz a hab.Ezután mehet bele az ízesítőnek szánt alapanyag, keverd át mégegyszer, majd adagold poharakba, tálkákba, és mehet a fagyasztóba, legalább 3-6 órára.
Tippek, tudnivalók a házilag készített fagyihoz
- Fontos tudni, hogy a házi fagylalt soha nem lesz annyira krémes, mint a bolti társai, de az íze kárpótol.
- Az elkészítéshez minél hidegebb alapanyagokat használj,
- Mindig akkora adagokban fagyaszd le, ami egy alkalommal elfogy.
- Tálalás előtt hagyd kicsit szobahőmérsékleten kiengedni.