Kávélikőr
A kávélikőr egy kellemes, akár ünnepi ital. Egy szép üvegbe töltve kitűnő, saját készítésű ajándék is lehet belőle!
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, de azzal számolni kell, hogy az ízek összeéréséhez 1-2 hétig pihentetni kell.
Hozzávalók kb 4 adag kávélikőr elkészítéséhez:
50 dkg cukor
4 dl espresso kávé
5 dl víz
5 dl rum
2 csomag vaníliás cukor
A kávélikőr elkészítése:
A cukrot a vízzel és a vaníliás cukorral sűrű sziruppá főzzük.
Lefőzzük a feketekávét ( minél erősebb, annál jobb ), és a sziruphoz keverjük.
Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a rumot, és az egész kávélikőrt jól elkeverjük, hogy az alapanyagok minél jobban vegyüljenek.
Az elkészült kávélikőrt jól záródó, tiszta üvegbe töltjük, és hidegre tesszük. Legalább 2 hétig pihentetjük, de minden nap rázogatjuk egy kicsit.