Kávés bonbon
A bonbonkészítés elég macerás folyamat, de akinek van hozzá türelme, kitartása, érzéke stb csodákat tud létrehozni. Ügyeskezű háziasszonyok azt mondják, nem egy nagy ördöngősség, csak néhány fontos dologra kell odafigyelni.
/kép forrása: Pinterest/
Kávés bonbon
A kávés bonbon elkészítéséhez szükséged lesz az alábbi hozzávalókra:
Így kezdd el:
- Tegyél egy lábasba vizet és forrald fel.
- Ha forr a víz, állítsd takarékra és tedd fölé azt az edényt, amiben olvasztani fogod a csokit.
- Fontos, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, mert megéghet a csokoládé.
- A csoki 2/3-át tedd a tálba és olvaszd fel.
- Kevergesd folyamatosan.
- Ha elérte a 48 C hőmérsékletet, vedd le a gőzről és tedd olyan helyre, ahol nem érheti víz. Add hozzá a maradék csokit és kevergetve olvaszd fel benne.
A következő lépés a bonbonforma kikenése:
- A bonbon formát használat előtt öblítsd ki vízzel és szárítsd meg vagy töröld szárazra.
- A csokoládét egy kanál segítségével adagold a formákba, közben, forgasd a formát, hogy a falát is bevond csokival.
- Ezután a csokival kitöltött formát tedd hűvös helyre, vagy hűtőszekrénybe.
A kávés töltelék elkészítése:
1. Olvaszd fel a vajat
2. Majd keverd hozzá a tejszínt is.
3. Forrósítsd össze őket
4. Add hozzá a fehércsokit és az instant kávét
5. Kevergesd addig, míg szép sima krém lesz belőle
6. Tedd félre hűlni.
A kávés bonbon elkészítése:
1. Amikor a töltelék már lehűlt, de még nem dermedt meg, töltsd meg vele s bonbonformákat úgy, hogy ne legyenek teljesen tele.
2. Tedd vissza a hűtőbe, hogy a bonbonformákban kicsit dermedjen a kávékrém.
3. A maradék csokit húzd a bonbonok tetejére egy spatula vagy kés segítségével.
4. Tedd vissza a hűtőbe még legalább 1 órára, hogy a csoki megszilárduljon.
5. Végül, ha megszilárdultak fordítsd ki őket a formából és díszítsd, csomagold kedved szerint.
/kép forrása: Pinterest/