Sült tea recept
A sült tea receptje kb 150 éves múlttal rendelkezik, eredetileg Csehországból származik, ahol házilag készítik. Nálunk mégiscsak az utóbbi években lett igen népszerű. A sült tea valójában egy gyümölcskoncentrátum.
/kép forrása: Pinterest/
Sült tea recept
A sült tea friss gyümölcsökből készül hőkezeléssel, ami olyan ízeket képes előcsalogatni a gyümölcsökből, amit a friss gyümölcsök fogyasztásakor nem is érez az ember.
A sült tea receptje minden olyan gyümölcsből elkészíthető, ami nem esik szét sütés közben.
Nagy előnye, hogy nincs benne tartósítószer, akár cukor nélkül is készíthető. Minél többféle gyümölcsből készül, annál finomabb.
A sült tea elkészítése
2 kg gyümölcsöt ( mindenképpen legyen benne citrom, reszelt citrom- vagy narancshéj, gyömbér, szegfűszeg, kardamom ) apróra szeletelve egy tepsibe tesszük. Igény szerint 30 g cukorral vagy mézzel elkeverjük, majd 160- 170 C-on sütjük 30 percig, ezután jól átforgatjuk és újabb 30 percig sütjük.
Ahogy sül, az illatával megtelik a lakás, így dupla az élvezet!
Az elkészült sült teánkat kisméretű, 1- 2 adagos, sterilizált üvegekbe töltjük és kihűlésig száraz dunsztba tesszük.
Sült tea fogyasztása
/kép forrása: Pinterest/
Egy evőkanálnyi sült tea koncentrátumot 1 bögre forró vízben elkeverünk, és már fogyaszthatjuk is!