Kotyogós kávéfőző használata
Hogyan használjuk a kotyogós kávéfőzőt, hogy igazán finom kávét kapjunk?
Kotyogós kávéfőző használata
A kotyogós kávéfőző klasszikus, a mai napig az egyik leggyakrabban használt kávéfőző eszköz. Nem is csoda, hiszen a legerősebb kávét kotyogós kávéfőzővel lehet főzni.
Használata egészen egyszerűnek tűnik, de ahhoz, hogy valóban ízletes kávét kapjunk, néhány dologra fontos odafigyelni.
Kotyogós kávéfőző használatának alapszabályai
- a víz legfeljebb a szűrő aljáig érjen
- minél forróbb vizet használjunk, hogy a kávé mielőbb lefolyjon
- jó minőségű, kicsit durvábbra darált kávét használjunk ( legjobb a mokka )
- ne tömörítsük le a kávét, hogy a forró víz át tudjon rajta folyni
- a kotyogós kávéfőzőt rendszeresen és alaposan tisztítsuk - a tisztítás szabályairól több info itt>>
A fenti szabályok betartásával, a kotyogós kávéfőző megfelelő használatával jó esély van rá, hogy igazi, ízletes és illatos feketét kapunk!