A ClaraCaffe.hu honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ>>

 

Termékek Menü

Kotyogós kávéfőző használata

Hogyan használjuk a kotyogós kávéfőzőt, hogy igazán finom kávét kapjunk?

Kotyogós kávéfőző használata

A kotyogós kávéfőző klasszikus, a mai napig az egyik leggyakrabban használt kávéfőző eszköz. Nem is csoda, hiszen a legerősebb kávét kotyogós kávéfőzővel lehet főzni.

Használata egészen egyszerűnek tűnik, de ahhoz, hogy valóban ízletes kávét kapjunk, néhány dologra fontos odafigyelni.                   

 

Kotyogós kávéfőző használatának alapszabályai   

                                 

- a víz legfeljebb a szűrő aljáig érjen                                                                      

- minél forróbb vizet használjunk, hogy a kávé mielőbb lefolyjon

- jó minőségű, kicsit durvábbra darált kávét használjunk ( legjobb a mokka )

- ne tömörítsük le a kávét, hogy a forró víz át tudjon rajta folyni

- a kotyogós kávéfőzőt rendszeresen és alaposan tisztítsuk - a tisztítás szabályairól több info itt>>

A fenti szabályok betartásával, a kotyogós kávéfőző megfelelő használatával jó esély van rá, hogy igazi, ízletes és illatos feketét kapunk!