Lumumba recept
Lumumba- egy könnyen elkészíthető, klasszikus karácsonyi forróital!
Az osztrák síparadicsomok kedvelt itala, természetesen ezt is többféle változatban készítik már.
Lumumba recept
A lumumba egy rumos forrócsoki, amarettoval megbolondítva igazán különleges téli, ünnepi ital.
Lumumba hozzávalói 1 adag elkészítéséhez:
-2,5 dl tej
-1 adag forró csoki por, vagy 1 ek jó minőségű kakaópor
-1 ek cukor, ha kakaóporral készíted
-2 ek rum
- A díszítéshez nagy adag tejszínhab, pillecukor.
A lumumba elkészítése:
A kakaóport kis tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral összemelegítjük, majd mehet bele a kakaópor és együtt felforraljuk, majd belekeverjük a rumot.
Eztán bögrébe, csészébe töltjük, és nagy adag tejszínhabbal és pillecukorral díszítjük.
Tippek a lumumba elkészítéséhez:
Alkoholmentes változatban is elkészítheted rumaroma, vagy rumos forró csoki por segítségével.
Rum helyett sokan használnak amaretto szirupot, ezzel is isteni finom!