A ClaraCaffe.hu honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ>>

 

Termékek Menü

Lumumba recept

Lumumba- egy könnyen elkészíthető, klasszikus karácsonyi forróital!

Az osztrák síparadicsomok kedvelt itala, természetesen ezt is többféle változatban készítik már.

 

Lumumba recept

A lumumba egy rumos forrócsoki, amarettoval megbolondítva igazán különleges téli, ünnepi ital.

Lumumba hozzávalói 1 adag elkészítéséhez:

-2,5 dl tej

-1 adag forró csoki por, vagy 1 ek jó minőségű kakaópor

-1 ek cukor, ha kakaóporral készíted

-2 ek rum

- A díszítéshez nagy adag tejszínhab, pillecukor.

A lumumba elkészítése:

A kakaóport kis tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral összemelegítjük, majd mehet bele a kakaópor és együtt felforraljuk, majd belekeverjük a rumot.

Eztán bögrébe, csészébe töltjük, és nagy adag  tejszínhabbal és pillecukorral díszítjük.

Tippek a lumumba elkészítéséhez:

Alkoholmentes változatban is elkészítheted rumaroma, vagy rumos forró csoki por segítségével.

Rum helyett sokan használnak amaretto szirupot, ezzel is isteni finom!