Testarossa koktél
A Testarossa koktél egy pezsgő alapú ital, neve az olasz testa rossa, vagyis „vörös fej” kifejezésből ered, ami valószínűleg a benne lévő eperszemekre utal.
Testarossa koktél
A Testarossa egy epres-jeges pezsgőkoktél, tipikus aperitif, de ugyanúgy lehet welcome drink, mint szilveszteri koktél, vagy Valentin napi meglepetés koktél. A Testarossa koktél elsősorban hölgyek körében igen népszerű, ami talán annak köszönhető, hogy az eper és a pezsgő ízvilága kitűnően illik egymáshoz.
A Testarossa koktél hozzávalói:
- hűtött száraz pezsgő
- eperpüré
Ha mirelit eperrel készíted, lehet, hogy egy kis cukorra is szükséged lesz.
A Testarossa koktél elkészítése:
- Az eperpürét öntsd a pezsgőspohár 1/3-áig.
- Töltsd rá a 2/3 rész hűtött pezsgőt.
- Óvatosan keverd fel az italt úgy, hogy a szénsav benne maradjon.
- Díszítsd eperszemekkel.
Tipp: A díszítéshez használt eperszemeket teheted a pohár szélér is, vagy akár bele az italba!