A ClaraCaffe.hu honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ>>

 

Termékek Menü

Testarossa koktél

A Testarossa koktél egy pezsgő alapú ital,  neve az olasz testa rossa, vagyis  „vörös fej” kifejezésből ered, ami valószínűleg a benne lévő eperszemekre utal.


 

Testarossa koktél

A Testarossa egy epres-jeges pezsgőkoktél, tipikus aperitif, de ugyanúgy lehet welcome drink, mint szilveszteri koktél, vagy Valentin napi meglepetés koktél. A Testarossa koktél elsősorban hölgyek körében igen népszerű, ami talán annak köszönhető, hogy az eper és a pezsgő ízvilága kitűnően illik egymáshoz.

A Testarossa koktél hozzávalói:

Ha mirelit eperrel készíted, lehet, hogy egy kis cukorra is szükséged lesz.

A Testarossa koktél elkészítése:

  1. Az eperpürét öntsd a pezsgőspohár 1/3-áig.
  2. Töltsd rá a 2/3 rész hűtött pezsgőt.
  3. Óvatosan keverd fel az italt úgy, hogy a szénsav benne maradjon.
  4. Díszítsd eperszemekkel.

Tipp: A díszítéshez használt eperszemeket teheted a pohár szélér is, vagy akár bele az italba!