Sűrű forró csoki recept
Ha kínoz az édesség után vágy, vagy teljesen átfagytál, vagy egyszerűen csak megkívántad, készíts gyorsan egy sűrű forró csokit.
Sűrű forró csoki recept titka
Igazán finom, sűrű, krémes forró csokit szeretnél, pont olyat, mint amilyet a kávézókban kínálnak? A titok nem más, mint a megfelelő alapanyag, és a kellő ideig tartó gőzölés!
Íme a sűrű, krémes forró csoki receptje:
25 g forró csoki italport ( ez pont 1 tasak, vagy egy jó púpos evőkanálnyi mennyiség ) 1,2-1,5 dl hideg tejben elkeverünk, majd felgőzöljük, amíg a kívánt sűrűséget elérjük.
Ha nem tudod gőzölni, akkor sűrű kevergetés mellett forrald fel.
Vigyázz, mert ha túlforralod, könnyen besűrűsödik, és hát forró csoki helyett senki sem szeretne pudingot kanalazgatni! Ugye?
A tetejét tejszínhabbal, pillecukorral díszítheted!
Válassz különböző ízesítésű forró csoki porok közül, így tuti nem unod meg, sőt az egész család imádni fogja.