A ClaraCaffe.hu honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ>>

 

Termékek Menü

Tiramisu latte

A tiramisu latte egy ma még talán kevésbé ismert kávé, bár szerintem aki egyszer elkészíti, az utána többször is fogja.

Elég kiadós, ezért akár desszertként is fogyasztható.

/ foto: Nikoletta Willemsen /

Tiramisu latte

Az igazi tiramisu latte akár önálló desszertként is  megállja a helyét. Többféle variációban is elkészíthető, az egészen macerástól a végtelenül egyszerűig.

A tiramisu latte elkészítése

A pohár aljára tegyél pár szem jégkockát, erre önts egy adag hideg kávét.

Keverd el 1 dl tejjel, egy korty tiramisu likőrrel, vagy ha alkoholmentes változatban készíted, akkor adj hozzá 1 adag tiramisu szirupot.

1 dl tejszínt verj kemény habbá, édesítsd ízlés szerint, majd keverj bele 1 evőkanál mascarpone -t.

Ezt add a kávéhoz.

Össze is keverheted, van aki az egészet összeturmixolja 1-2 db babapiskótával, van aki habzsákból nyomja a kávé tetejére, és babapiskótával tálalva kínálja.

Mindegy melyik tálalási módot választod, az eredmény egy látványos és kiadós kávé, kávés desszert lesz!