Tiramisu latte
A tiramisu latte egy ma még talán kevésbé ismert kávé, bár szerintem aki egyszer elkészíti, az utána többször is fogja.
Elég kiadós, ezért akár desszertként is fogyasztható.
/ foto: Nikoletta Willemsen /
Tiramisu latte
Az igazi tiramisu latte akár önálló desszertként is megállja a helyét. Többféle variációban is elkészíthető, az egészen macerástól a végtelenül egyszerűig.
A tiramisu latte elkészítése
A pohár aljára tegyél pár szem jégkockát, erre önts egy adag hideg kávét.
Keverd el 1 dl tejjel, egy korty tiramisu likőrrel, vagy ha alkoholmentes változatban készíted, akkor adj hozzá 1 adag tiramisu szirupot.
1 dl tejszínt verj kemény habbá, édesítsd ízlés szerint, majd keverj bele 1 evőkanál mascarpone -t.
Ezt add a kávéhoz.
Össze is keverheted, van aki az egészet összeturmixolja 1-2 db babapiskótával, van aki habzsákból nyomja a kávé tetejére, és babapiskótával tálalva kínálja.
Mindegy melyik tálalási módot választod, az eredmény egy látványos és kiadós kávé, kávés desszert lesz!