Szemes zöldkávé felhasználása
Új!
Szemes zöldkávé a webshopban!
Egyre többen ismerik fel a zöldkávé pozitív hatásait, és mivel szeretnék megtartani a kávézás élményét is, a szemes zöldkávét választják.
Nekik gyűjtöttük össze segítségképpen a tudnivalókat.
A zöldkávé nem csak a cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, hanem az egészséges embereknek is kiváló antioxidáns forrás. Nem csoda hát, hogy napjainkban egyre többen választják a zöldkávét, abból is a szemes zöldkávét, amit mindenki frissen őrölve készíthet el magának , megőrizve ezzel a kávézás örömét is.
Nem ugyanaz gyorsan bekapni egy zöldkávé kapszulát, mint nyugodtan elkortyolgatni egy gőzölgő, friss kávét.
Ahhoz azonban, hogy a kávézás öröme mellett az ízélmény is megmaradjon, érdemes a zöldkávét legalább 30-70, de inkább 50-50% arányban friss, pörkölt kávéval keverni, majd így lefőzni. Így egyszerre élvezhetjük a kávé igazi finom ízét, és a zöldkávé jótékony hatásait is.
Az arányok mellett fontos tényező a kávé minősége is. Érdemes jó minőségű kávét választani, legjobb, ha frissen pörkölt kávét választunk, mert az ízek és az aromák így érvényesülnek a legjobban, sokkal intenzívebb hatást érhetünk el.
A legaromásabb hatást akkor érhetjük el, ha a zöldkávét és a frissen pörkölt szemes kávét közvetlenül a főzés előtt daráljuk le. A szemes zöldkávé őrlése azonban nem egyszerű feladat, mivel a zöld kávészemek nagyon kemények. Egy másik bejegyzésben a zöldkávé elkészítését jártuk alaposan körbe, érdemes elolvasni>>
Fontos tényező még az ízesítés, édesítés is. Cukor helyett érdemes valamilyen természetes alapanyagú édesítőt választani.
Ezen kívül sokan vannak, akik a kávét tejjel fogyasztják. Itt a tej hőmérsékletére érdemes odafigyelni, mert a túl hideg tej - főleg ha jó sok tejjel szereted - lehűti a kávét, ezáltal elveszti az ízélményt. Ha viszont túl forró tejjel öntjük fel, az tönkreteszi az aromáját.